RK Venray-app

RK-Venray-app


RK Venray-app beschikbaar

 

Vanaf dit moment is de RK Venray-app beschikbaar! Bestemd voor alle parochianen van Venray-Smakt kan iedereen hem nu downloaden voor op de mobiel. Zoek hiervoor in de appstore naar 'RK Venray', of klik direct

 

In deze tijd waarin de mobiele telefoon niet meer is weg te denken en voor steeds meer zaken wordt gebruikt, biedt het ook nieuwe mogelijkheden om als kerk aanwezig te zijn bij mensen. Met name gericht op onze parochieleden en op de versterking van onze gemeenschap. Juist nu er vanwege de corona uitbraak minder fysiek contact kan zijn is het belangrijk om op nieuwe manieren de verbinding met andere leden van de parochie te bieden.

 

De RK Venray-app biedt veel aanvullende mogelijkheden. Met de nadruk op 'aanvullend': ook de bestaande manieren van contact en communicatie zullen een plaats houden; denk aan Samen Kerk, de nieuwsbrief, deze website en andere vormen van communicatie.

 

Lees hieronder een uitgebreide toelichting wat de app allemaal brengt.

 

Via de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, kun je gemakkelijk geven aan de collectes, de agenda bekijken, berichten plaatsen of iemand opzoeken!

 

Wanneer de app is geïnstalleerd open je hem en maak je inloggegevens aan. Na het valideren van je e-mailadres kun je je profiel aanvullen en de app verder gaan gebruiken.

 

Welke voordelen biedt De RK Venray-app?

 • Snellere berichtgeving over (belangrijke) zaken in de parochies.
 • Berichtgeving alleen naar de leden van een bepaalde groep (missen per kerk, jongerengroep, eerste communie). Berichten kunnen specifiek gericht worden aan de leden van een bepaalde groep.
 • Verspreiding van nieuwsbrieven maar ook andere belangrijke informatie.
 • Een nieuwe vorm van een smoelenboek; iedereen kan zijn/haar eigen gegevens invullen en kiezen wat zij willen delen zoals foto, (mail)adres en telefoonnummer.
 • Via de app is de kalender met alle activiteiten beschikbaar.
 • Er kan via een collecte tegoed in de app aan de wekelijkse collectes worden gegeven (zie hieronder)
 • Naast de collectes in de missen kunnen er speciale inzamelingsacties via de app worden aangeboden.
 • Aanbieden van een inspirerende teksten, video’s of podcast, bijvoorbeeld die onze kapelaan Marthoma.

 

Via de knop ‘Ontdek’ vind je de groepen die er allemaal zijn. Zit er een interessante tussen? Klik dan op ‘Vraag toegang’. Nadat de groepsbeheerder je aanvraag heeft goedgekeurd, kun je de groepsberichten en de agenda zien.

Deze en algemene berichten zie je op je tijdlijn vanzelf voorbij komen. Als je ergens op wil reageren, klik dan op het desbetreffende bericht. Onderaan zie je een balk 'Schrijf een reactie'. Tik hierop en na het invoeren van je bericht klik je op het pijltje rechts om de reactie versturen.

Zelf een bericht plaatsen doe je door bovenin naar de desbetreffende groep te gaan en te kiezen voor 'Schrijf een bericht'. Let op: berichten in de groep 'RK Venray' ziet iedereen.

 

Naast de verschillende groepen is er ook de mogelijkheid om de collecte te voldoen met de app. Dit doe je door een saldo op te waarderen via iDeal, waaruit je geld kunt uitgeven aan de collecte. Wanneer en hoeveel je geeft heb je zelf volledig in de hand.

Het geven is en blijft uiteraard anoniem.

Meer uitleg over de collecte-functionaliteit vind je hierover.

 

Meer weten over de app? Lees hier de gebruikershandleiding of bekijk de veelgestelde vragen. Binnen de app heb je ook de groep 'Eerste hulp bij deze app' waar je welkom bent al je vragen over de app te stellen.

 

 

Geven via de app

 

Voor elke iDeal-transactie betaal je transactiekosten, bij onze app willen we de transactie kosten laag houden. Dat doen we door te werken met een saldo wat in de app wordt opgeslagen. Je laadt dan één keer een tegoed in uw app waaruit je vanaf dat moment kan geven.

 

Zo werkt het

Je kunt in de app een bedrag kiezen waarmee je je saldo op wilt laden. Vervolgens stuurt de app je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank. Het door jou gekozen bedrag wordt dan automatisch naar de bankrekening van onze kerk overgemaakt en weergegeven in de app. Per keer kun je een bedrag vanuit je saldo aan de collecte van jouw keuze geven.

 

Wat zijn de grootste voordelen van de collecte via de app uit een saldo?

 1. Geen contant geld meer nodig
  Niet meer op zoek gaan naar wat contant geld voor de collecte. Met de app in de hand heb je altijd voldoende bij je voor in de collectemand.
 2. Met een saldo bespaar je transactiekosten
  Het opwaarderen wordt mogelijk gemaakt door iDeal. Die rekent kosten voor de transactie. Door te werken met een saldo hoeven we deze kosten (à € 0,35) niet bij iedere collecte te betalen, maar alleen bij het opwaarderen.
 3. Saldo = sneller
  Door een saldo op te laden hoef je maar één keer via je bank-app geld over te maken. Je kunt dan in het vervolg met één klik op de knop collecte geven: geen gedoe.

 

Kan ik ook geven aan een collecte zonder saldo?

Ja, dat kan. Dan betaal je wel de transactiekosten à € 0,35.

 

De kerk-app die we gebruiken is gebouwd door het team van Donkey Mobile.